Blog Takemeto.nl: Edinburgh

Outlander, op het moment is dat een van mijn favoriete series! Ik droomde ervan om al die mooie kastelen in Schotland te gaan bezoeken. Zo gezegd, zo gedaan. Oké, eerst maar ‘s met eentje beginnen dan. Op 15 december 2018 begon onze reis naar Edinburgh om voor ons eerste kasteel te gaan: Edinburgh Castle. Om half 5 in de ochtend waren we klaar voor vertrek; we hadden onze zoon Fedde van 9 maanden de avond ervoor al helemaal aangekleed in bed gelegd met zijn slaapzakje aan. Het enige wat restte was hem wakker maken, slaapzak uitdoen, schone luier aan en jas/muts/sjaal aan/op/om.

Een enorm pluspunt voor onze vliegreis, onze kinderwagen: de Babyzen Yoyo. Deze mocht namelijk als handbagage mee in het vliegtuig en Fedde kon heerlijk rondkijken in zijn wagentje. De grondstewardessen herkenden de kinderwagen ook direct, dus zonder moeite de douane door! Eenmaal in het vliegtuig ging het opstijgen super, Fedde sloot daarna meteen zijn oogjes om vervolgens de hele reis (van maar een uurtje) lekker te slapen. Ideaal getimed!

Kindvriendelijke ontvangst!
Bij aankomst op Edinburgh Airport gingen we op zoek naar een taxi, even spannend vond ik dat wel, omdat Fedde in de kinderwagen in zijn geheel de auto in ging. We hebben hem met een gordel vastgezet en dat ging prima. We werden afgezet voor de deur van het hotel Principal Charlotte Square en direct kwamen er mensen aan om ons te helpen. De koffers werden overgenomen, we kregen drinken aangeboden en ze vroegen of we nog iets nodig hadden voor de baby. Aangezien het pas een uur of 9 ’s ochtends was, was onze kamer nog niet klaar. We mochten alvast overal gebruik van maken en we besloten om te gaan ontbijten. Ze serveerden het originele Schotse ontbijt met haggis, maar ook Schotse porridge (havermoutpap) zodat Fedde mee kon eten; aanrader!

Meer lezen? Ga naar: www.takemeto.nl