Mijn man is van de impulsieve acties. Zo bedacht hij dat het wel leuk zou zijn om een dagje naar de sneeuw te rijden. Ja je leest het goed: 1 dag, op en neer. Met een baby. Waar ik eerst mijn vraagtekens had (lees: wat heeft onze zoon van 10 maanden daaraan?), was de rest van de familie erg enthousiast.


We hebben een grote auto waar 7 personen in kunnen en dus vertrokken wij om 04.30 uur samen met mijn oom, tante en neef van 19 een dagje naar Winterberg, Duitsland. Althans, dat was het plan, maar eenmaal daar aangekomen stond er al een file en konden wij gelukkig nog net afbuigen richting Willingen.

Van de regen in de… sneeuw!
Onderweg hadden we nog veel regen, maar eenmaal in Willingen was het sneeuw – gelukkig – anders was het uitje in het water gevallen. Willingen heeft een groot parkeerterrein waar ook de gondellift naar boven gaat. Je hebt er kassa’s om je skipas te kopen en een grote bar. Omdat het ook al behoorlijk druk was, reden we iets verder door en parkeerden we de auto op een ander parkeerterrein. Daar is ook een restaurant en je kunt er ski’s huren en een skipas kopen. Je loopt er zo de piste op naar de stoeltjesliften.

Boarden, skiën en wandelen

Mijn man en oom gingen boarden en mijn neef ging skiën; hij huurde zijn spullen daar. Voor dit soort ondergrond hebben wij voor Fedde een Mountain Buggy zodat we zonder moeite door de sneeuw kunnen rijden (gekocht op Marktplaats). Samen met mijn tante zijn Fedde en ik gaan wandelen. Willingen is een leuk dorpje met veel verschillende winkels. Wij bleven uiteindelijk lang hangen in een van de stenen- en kristallenwinkeltjes, wat een mooie dingen!

 

 Kaartjeshandel
Rond lunchtijd bedachten we boven op de berg te gaan eten. Dat betekende dat mijn tante en ik een skipas nodig hadden. Er zijn verschillende opties mogelijk, maar je kunt wel alleen een dagkaart of een dagdeelkaart kopen. Het is dus niet mogelijk om een kaartje te trekken voor 1 keer op en neer, helaas. We vonden € 28 of € 21 best veel geld. Gelukkig kwam er iemand naar ons toe of we zijn kaart over wilden kopen; zo hadden we 2 kaarten voor € 35, die we daarna weer doorverkochten voor € 30. Pluspunt: kinderen tot 5 jaar mogen gratis mee! Met de wagen mochten we langs de grote stoet mensen die stonden te wachten voor de poortjes. De gondel werd in zijn zachtste stand gezet zodat we makkelijk konden instappen. Wat een service!

De gondel werd in zijn zachtste stand gezet zodat we makkelijk konden instappen. Wat een service!

 

 

Meer lezen? Klik dan op onderstaande link! 

Dit is een blog van Takemeto.nl

© 2019 Vita-Lie. All Rights Reserved.